Mag ik jullie uitnodigen voor een wereldreis ? We vertrekken naar Napels, vandaar gaan we naar Iran om tenslotte op de Zuidpool te belanden. Om in Napels te geraken, gaan we naar Nieuwpoort en toch blijven we in Gent ! Nieuwpoort is niet echt een raadsel, dat geef ik toe : het betreft natuurlijk het Nieuwpoorttheater waar vanavond (en dat nog tot het einde van de maand) het stuk « Napels » van Arne Sierens en Johan Dehollander te bekijken valt. Maar hoe kun je nu naar Napels gaan en toch in Gent blijven ? Omdat de verhalen van dit duo zo herkenbaar zijn, ook al zijn ze gesitueerd in Napels, in Parijs of zelfs tijdens het Laatste Oordeel. Let vooral op het schitterend acteerwerk van een jonge cast. * Voor Iran begeven we ons naar de galerie Het Wijde Ogenblik in de Tentoonstellingslaan, waar men schilderijen en houtsneden van Masoud M.Gharibi kan bewonderen. * De Zuidpool tenslotte wordt door het Ensemble Leporello (foto) veroverd in Vooruit. Opvallend : ook hier zijn het eigenlijk werklozen uit het Ruhrgebied die enkél in hun geest reizen. (HLN, 31/5/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.