Het is vandaag zestig jaar geleden dat Marilyn Monroe “Happy birthday” heeft gezongen voor de 45ste verjaardag van president John Kennedy, al was zijn echte verjaardag pas op 29 mei (op de foto van Cecil W. Stoughton, official White House photographer: Marilyn Monroe, president Kennedy en Robert Kennedy na Marilyns optreden).

Zoals men weet hadden de twee een geheime verhouding, maar daar werd in die tijd niet zwaar aan getild. Bekend is de anekdote die hierover door ex-radio-d.j. (« West side, west end ») en latere buitenlandcommentator van De Standaard, Hans Muys, hierover wordt verteld: « Zo’n kwarteeuw geleden, » schrijft Muys, « in 1963 om precies te zijn, kreeg een Amerikaans journalist opdracht om post te vatten in een Newyorks hotel waar John F. Kennedy verbleef en te kijken welke politici hem daar opzochten. De verslaggever zag geen politici maar wel een bekende filmactrice op bezoek gaan. Toen hij dat op de redactie vertelde kreeg hij te horen dat zoiets geen nieuws was en er verscheen geen woord over. » (*) Eigenlijk was het één van de laatste keren dat de twee protagonisten nog eens lekker uit de bol konden gaan. Reeds op 5 augustus kwam Marilyn in verdachte omstandigheden om het leven in Los Angeles, terwijl John Kennedy werd vermoord op 22 november 1963 in Dallas.

Ronny De Schepper

(*) Ik neem aan dat Muys zich een jaartje vergist, want anders zou Marilyn als spook bij Kennedy verschenen zijn en als zelfs dàt geen nieuws zou zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.