Gisteren was het al 55 jaar geleden dat Elvis Presley trouwde met de bijna 22-jarige Priscilla Beaulieu.

Priscilla was de dochter van een Amerikaanse luchtmachtofficier die gestationeerd was in West-Duitsland in de periode dat Elvis ook in militaire dienst zat. Eigenlijk heette ze Priscilla Ann Wagner, maar haar biologische vader, James Wagner, kwam vlak na haar geboorte om het leven. Haar moeder hertrouwde met Paul Beaulieu.
Elvis Presley ontmoette haar toen ze pas veertien jaar oud was (!), maar Elvis bleef acht jaar lang met haar uitgaan totdat ze met hem wilde trouwen in 1967. Het huwelijk zelf zou daarentegen slechts zes jaar stand houden. Wel genoeg om een dochter op de wereld te zetten: Lisa Marie, die later op haar beurt o.m. met Michael Jackson zou trouwen. Het dient gezegd: Priscilla heeft het erfdeel van Lisa-Marie goed beheerd en Graceland gered als monumentaal aandenken aan Elvis.
Elvis was heel zijn leven promiscue, voor, tijdens en na zijn huwelijk met Priscilla. De meiden kwamen zichzelf aanbieden. Toch had hij één principe: hij deed het nooit met getrouwde vrouwen.
Elvis heeft trouwens nooit de intentie gehad om te trouwen. Zijn devies was: “waarom zou ik me een koe aanschaffen als ik doorheen het hek de koeien van de buren kan melken?” (sic). Toch heeft hij het gedaan onder druk van de ouders van Priscilla.
Tijdens het huwelijk heeft Priscilla hem één maand alleen voor haar gehad, de maand na de huwelijksceremonie (de wittebroodsweken) en het was dan dat Lisa-Marie verwekt werd. Na die maand verviel hij terug in zijn oude doen.

Ronny De Schepper
(met dank aan Raymond Thielens, ook voor onderstaande foto)

new doc 2018-02-20 09.29.28_1Referentie
Ray Connolly, Being Elvis, oorspronkelijke editie van 2016 door Weidenfeld & Nicolson, London; Nederlandse vertaling van 2017 door uitgeverij Thomas Rap, Amsterdam.

Ann-Margret en Elvis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.