Morgen is het ook al 35 jaar geleden dat tijdens een jacht op kalkoenen de toen 25-jarige Greg LeMond werd geraakt door een groot aantal loden kogels, die zijn zwager per ongeluk op hem had afgevuurd.

LeMond, raakte direct buiten bewustzijn en lag twintig minuten lang te wachten alvorens een helikopter hem oppikte en naar het ziekenhuis van Sacramento, dertig kilometer verderop, vervoerde. Op dat moment was zijn toestand zeer kritiek en het leek erop dat hij het niet zou halen.
Hij werd direct geopereerd en de meeste kogeltjes werden uit zijn lichaam verwijderd. Toch gaf de arts na afloop aan dat er naar schatting nog zo’n 25 kogels in LeMond zijn lichaam waren achtergebleven.
Greg LeMond herstelde vrij snel en na vier maanden maakte hij zijn comeback. Maar terug op niveau komen was een ander paar mouwen, zodat niemand toen had kunnen denken dat hij later nog tweemaal de Tour de France zou winnen. (Nieuwsdossier)
Bekijk ook de video op Sporza.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.