Dylan van Baarle (bovenstaande foto Jean-Pierre Verstraete; onderstaande foto Erik Westerlinck) heeft gisteren op indrukwekkende wijze de snelste Parijs-Roubaix uit de geschiedenis gewonnen. Wout Van Aert, pas hersteld van covid, won de sprint voor de tweede plaats vóór de Zwitser Stefan Knüg en vroege vluchters Tom De Vriendt en Matej Mohoric.

Dylan van Baarle (Voorburg, 21 mei 1992) is een Nederlands wielrenner die de zoon is van oud-baanwielrenner Mario van Baarle. Zowel bij de nieuwelingen als de junioren werd hij tweede op het Nederlandse kampioenschap tijdrijden. Van 2011 tot en met 2013 reed Van Baarle voor Rabobank Continental Team.
Van Baarle rijdt sinds 2014 voor Team Cannondale-Garmin. In 2014 boekte Van Baarle met de winst in het algemeen klassement in de Ronde van Groot-Brittannië zijn grootste zege tot nu toe. Anno 2018 rijdt hij voor Team Sky.
In 2019 kroonde hij zich tot eindwinnaar van de 66ste Herald Sun Tour. Hij had in de eindstand 24 seconden voorsprong op de Australiër Nick Schultz (Mitchelton-Scott). De Canadees Michael Woods (EF Education First) eindigde als derde op 1:52. De 26-jarige Van Baarle volgt op de erelijst de Colombiaan Esteban Chaves op.

In de Dauphiné van 2019 was Dylan Van Baarle in de slotklim naar het Zwitserse Champéry de snelste van een kopgroep die al vroeg vorm kreeg. Hij ging de Australiër Jack Haig vooraf. In het eindklassement werd hij 32ste op bijna een half uur van de winnaar Jakob Fuglsang.

Op 31 maart 2021 heeft Dylan van Baarle met Dwars door Vlaanderen zijn eerste grote voorjaarskoers gewonnen. Hij trok er op iets meer dan 50 kilometer van de finish in Waregem alleen vandoor. Hij profiteerde niet alleen van zijn sterke benen, maar ook van het schimmenspel tussen de favorieten achter zijn rug. Hun gedrag roept vooral veel vraagtekens op. (Sporza)

En hij sloot het seizoen af met een schitterende tweede plaats in het WK te Leuven. Hij won de sprint na Julian Alaphilippe en stootte zo Jasper Stuyven van het podium.

Het seizoen 2022 begon met een tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen. Samen met Valentin Madouas viel hij in de laatste rechte lijn nog op de vluchters Mathieu Van der Poel en Tadej Pogacar. De eerste won alsnog het pleit, maar de tweede was razend op Van Baarle die hem zogezegd zou hebben ingesloten. Nadien heeft hij zich verontschuldigd.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.