Toen het een paar dagen terug zestig jaar geleden was dat Stuart Sutcliffe is overleden, kon men in mijn artikel het volgende lezen: “Wanneer ze op 10 april 1962 terugkeren is hij in de namiddag overleden aan een hersenbloeding. The Beatles moeten nog dezelfde avond optreden en… ze doen het. Als Stu een paar dagen later wordt begraven, is geen van hen aanwezig.” Nu, dat blijkt volgens Wikipedia niet helemaal waar te zijn…

En terecht, want eerst en vooral keren The Beatles slechts terug op 13 april om in de beter aangeschreven (*) Star Club te spelen (beter dan de Indra Club, de Kaiserkeller of zelfs de Top Ten Club, waar ze vroeger speelden) en die opent pas op 13 april! (Wikipedia)
Bovendien werd Sutcliffe niet in Hamburg begraven, zoals ik dacht, maar in Liverpool. Zijn lijk werd opgehaald door zijn moeder, begeleid door Beatle-manager Brian Epstein. Zijn vriendin Astrid Kirchherr ging niet mee voor de begrafenis (ze was “te ziek”) en ook zijn vader zou pas later de dood van zijn zoon vernemen, want net zoals de vader van John Lennon voer hij op de wereldzeeën. En The Beatles waren er dus ook niet aangezien zij juist op weg waren naar Hamburg…

Ronny De Schepper

(*) Dat de club “beter aangeschreven” stond, kan men o.m. afleiden uit bovenstaande foto, waarop duidelijk te zien is dat er op het podium ook een piano stond. Vraag is natuurlijk: wie spéélde er op die piano? Die Roy Young, wiens naam er ook op staat? En was dat dan enkel maar eens voor één avond, toen toevallig deze foto werd genomen of maakte de man gedurende enige tijd deel uit van The Beatles?

2 gedachtes over “Zestig jaar geleden: The Beatles in de Star Club

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.