Op de Arcazolder is vanavond om 20 uur een « Uitgelezen Gezelschap » te gast. Dat is de naam voor een Antwerps « letter-, lijn- en liedjescircus », dat op die manier volkomen past in de happeningstijl van de woensdagavonden op de Arcazolder. Leo Kenter en Ab de Nijs Bik brengen « Dokter Plox », er zijn diverse muziekstijlen en Roland Bergeys vertelt zijn « Beestige verhalen ». * Deze laatste vormen ongetwijfeld ook een onderdeel van het Verzameld Werk van Kamiel Kafka (foto) dat op hetzelfde moment in Het Magazijn wordt voorgesteld. De grote poëet Kamiel Kafka is een van de weinigen die nog bij leven en welzijn met een Verzameld Werk wordt bedacht. Of zal hij die avond misschien afscheid nemen van dit tranendal en reïncarneren als Kamagurka of, nog erger, als Luc Zeebroek ? * Voor wie de poëzie van Kamiel iets te veel geworteld is in onze Vlaamsche kleigrond, voor die fijngevoelige zielen is er vanavond soelaas voorzien in cinema Sphinx waar ze terecht kunnen voor het smaakvolle « Senso » van Luchino Visconti, de rode graaf. (HLN, 9/4/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.