De Amerikaanse bas Samuel Ramey viert vandaag zijn tachtigste verjaardag. Hij wordt zeer bewonderd om zijn veelzijdigheid, want hij beheerst zowel de belcanto-techniek om Händel, Mozart en Rossini te zingen, als de kracht om de dramatische rollen van Verdi en Puccini te zingen.

In 1996 gaf Ramey een concert in de Avery Fisher Hall te New York met als titel “A Date with the Devil”, waarin hij veertien aria’s zong die de kern vormen van zijn repertoire. Bij zijn eerste doorbraak aan de New York City Opera, nam hij namelijk de rollen over van de duivels in Gounods Faust en Boito’s Mefistofele, vacant door het overlijden van Norman Treigle.
Ramey is sinds 29 juni 2002 met de sopraan Lindsey Larsen gehuwd. Getrouwd op zijn zestigste, een teken van wijsheid!
Ramey (afkomstig uit Kansas) woont nu in Chicago en werkt nog altijd mee aan zo’n zeventig voorstellingen per jaar. Hij doceert aan het Chicago College of Performing Arts van de Roosevelt-universiteit. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.