In onze Ronde van de Passies zijn we aan de vierde etappe toe en het is zowaar de Koninginnenrit. Vanavond wordt in de Bijlokefestivalhal immers de Mattheuspassie van vader Bach uitgevoerd, wat algemeen aanvaard wordt als hét paasoratorium bij uitstek. Bovendien is de uitvoering zelf in handen van een organisatie die reeds haar sporen op dit vlak heeft verdiend. De Gentse Oratoriumvereniging is immers reeds aan haar 43ste uitgave toe, die zoals de laatste tijd gebruikelijk is, werd toevertrouwd aan Jo Ivens (foto). De solisten hebben al een paar wijzigingen ondergaan, maar volgens de jongste berichten zou het vrouwelijke duo gevormd worden door niemand minder dan Lena Lootens en Lucienne Van Deyck. Als evangelist is er bovendien de kleine Braziliaanse tenor Reginaldo Pinheiro, een paar jaar geleden nog tweede in de Koningin Elisabethwedstrijd. * Concurrentie is er enkel van Vooruit, maar dan wel met drie programma’s tegelijk: de fusiongroep Fukkeduk, het W.A.C.K.O.-theater en een dansvideo van Thierry De Mey. (HLN 25/3/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.