Wat was dat, zeg, daar in Nokere Koerse? Op 9 kilometer van de streep zagen we plots hoe Kris Boeckmans als een volleerde politieagent zijn collega Justin Jules eventjes de levieten ging lezen.

“De snelle Fransman kreeg niet alleen flink naar zijn kop van onze 29-jarige landgenoot van Lotto Soudal. ‘Boeckie’ nam het heft nog wat steviger in handen door de sprinter van WB-Veranclassic-Aqua Protect, een man met een verleden in de gevangenis voor doodslag op zijn stiefvader, letterlijk en figuurlijk bij de kraag te vatten.
En wat vervolgens gebeurde, hebben we nog nooit gezien: Boeckmans, in 2015 nog winnaar op Nokereberg, speelde eigenhandig voor wedstrijdjury door de 30-jarige Jules even mee te nemen naar de achterhoede van het peloton. Het leek wel of de sprinter van Lotto Soudal wilde zeggen: jij sprint vandaag niet mee. Saillant detail: op die manier gingen ook de kansen van Kris Boeckmans natuurlijk in rook op.
Het lijkt er sterk op dat onze landgenoot het wangedrag van Jules, die alle middelen gebruikte om zich voorin te handhaven, grondig beu was en hem even op onorthodoxe wijze z’n plaats wilde zetten. Letterlijk en figuurlijk dan. Benieuwd wat de wedstrijdjury aanvangt met de origineel kibbelende coureurs,” aldus Glenn Bogaert op de webpagina van Het Laatste Nieuws. En even verderop volgt het antwoord:
“De wedstrijdjury heeft na Nokere Koerse niet gereageerd op het incident tussen Kris Boeckmans en Justin Jules. Kris Boeckmans (Lotto Soudal) riep een in volle finale de gevaarlijk rijdende Justin Jules (WB Veranclassic) tot de orde en hield hem onder dwang tot beide renners aan de staart van het peloton kwamen. Daarna kreeg de Fransman van Boeckmans opnieuw een vrijgeleide. Justin Jules zou uiteindelijk nog zestiende worden. Boeckmans eindigde als 149e. De wedstrijdjury liet de hele actie blauwblauw. Er kwam immers geen enkele klacht binnen zodat er volgens de UCI geen nader onderzoek nodig was.”
Ik zou daar twee opmerkingen willen aan toevoegen:
(1) Nu weten we nog altijd niet wat Justin Jules precies heeft uitgespookt. Misschien dat andere renners hier alsnog iets kunnen over zeggen?
(2) Toch wel knap van Jules om uiteindelijk dan nog zestiende te worden…

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.