Wie de (prachtige) film « Exotica » heeft gezien, zal zich nog wel herinneren dat de vrouw van regisseur Atom Egoyan, die een van de hoofdrollen vertolkte, hierin hoogzwanger was. Ondertussen is ze bevallen en zoals alle fiere vaders, heeft Egoyan een en ander op film vastgelegd. Het verschil is natuurlijk dat dit bij hem nogal kunstzinnig gebeurde, en zo komt het dat we vanavond het resultaat kunnen gaan bewonderen in het documentaire filmfestival in Studio Skoop. Daarnaast is er nog een komische documentaire over een fictieve Nieuw-Zeelandse filmpionier en een registratie van een Braziliaans muziekfestival in Rome. * Muziek en theater gaan hand in hand in Vooruit, waar Transparant een kameropera van Leonard Bernstein koppelt aan « The Medium » van Menotti, en in de Kopergietery, waar Felicette Chazerand en Isabelle Dumont het sprookje van de prinses en de erwt dansen. * Om 21.30 uur treedt in Vooruit tenslotte bluesman Luther Allison op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.