Alessandro Bernardi is een Londense tenor, afkomstig uit Venetië, die in 1997 wilde inpikken op het voetbalsucces van de drie tenoren door in Wembley het Italiaanse volkslied te zingen. Het werd hem echter verboden toen men te weten kwam dat hij in nightclubs wel eens “Nessun dorma” in zijn blootje zong.

Bernardi verklaarde achteraf dat hij in Wembley nochtans van plan was zijn kleren aan te houden. Het was immers nog februari. Ondertussen is hij een ware YouTube-sensatie, vooral met covers van rocknummers. Zijn naakte versie van “Nessun dorma” heb ik (helaas of gelukkig?) niet teruggevonden.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.