De Limburgse ex-wielrenner en industrieel Jean-Baptiste Claes viert morgen zijn 85ste verjaardag.

Wilfried Journée schrijft op de Wielersite: “De jonge Limburger van Sport en Steun Leopoldsburg eindigde in 1960 op volgende plaatsen in 11 van de 14 ritten (waarvan 6 over méér dan 200km) van de toen zeer befaamde Vredeskoers : 8,7,8,3,4,7,5,4,5,6,5. In het algemeen klassement kwam hij door deze regelmaat met 23 minuten voorsprong te staan op de grote Gustav-Adolf Schur uit Oost-Duitsland (Schur was dat jaar pas 16de, RDS). De sportliefhebbers van toen hoopten dat een nieuwe Stan Ockers in het peloton was aangekomen.”
Dat is er echter niet van gekomen. Tweemaal tweede in de Vierdaagse van Duinkerken (1962 en 1967) was zijn voornaamste resultaat, net als tweede in de Omloop Het Volk van 1962 achter Robert De Middeleir.
Toch was/is J.B.Claes een man met veel kwaliteiten,” zoals Wilfried verder gaat. “Die bloeiden vooral open tijdens zijn reconversie, na het koersen. De 2de van die Vredeskoers 1960 (na een andere Oost-Duitser, Erich Hagen, RDS) werd een groot kampioen als bedrijfsleider van J.B.C.(Jean Baptiste Claes) een marktleider op gebied van kledij voor allen.”

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.