Morgen bereikt Michel Wuyts (Leuven, 22 december 1956), de vroegere (?) wielercommentator van de Vlaamse openbare omroep VRT, de pensioengerechtigde leeftijd (foto’s Jean-Pierre Verstraete).

Michel Wuyts studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Na zijn studie werd hij in de periode 1980-1988 leerkracht aan de Katholieke Normaalschool te Tienen. Van 1988 tot 1993 was hij schooldirecteur in Schaffen bij Diest. In 1993 werd hij journalist bij de sportredactie van de Vlaamse radio en televisie (VRT).
Wuyts is vooral bekend als wielercommentator bij de VRT. Hij neemt onder andere de Ronde van Frankrijk, het wereldkampioenschap en de meeste klassiekers voor zijn rekening, meestal samen met José De Cauwer, wat tot een uitstekend samenspel leidt, soms met Karl Vannieuwkerke, wat voorbijgaat aan de definitie “co-commentator” en meestal leidt tot een verbaal opbod. In het veldrijden geeft hij meestal commentaar samen met ex-wereldkampioen Paul Herygers, die dat ook zeer goed doet.
Tussen eind 2012 en begin 2015 bracht Michel Wuyts samen met liedjesmaker-gitarist Geert Vandenbon de theaterproductie Planeet Koers, een vertelavond over wielrennen. In het theaterseizoen 2016-2017 en 2017-2018 hernieuwden ze hun samenwerking in de productie ‘Dag & Nacht Koers’. Samen speelden ze meer dan 75 voorstellingen in de Vlaamse culturele centra en schouwburgen. Wuyts, die mettertijd steeds meer op Bourvil is beginnen lijken, pleegt jaarlijks ook een boek over de wielersport af te scheiden. (Wikipedia)

38 michel wuyts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.