De Antwerpse House Jivers brengen rhythm and blues, zeggen zij (als enigen in België voegen zij daaraan toe), en zo authentiek mogelijk.

Dat is inderdaad op deze single (High heel sneakers, Twinkle DH-205-17326) met twee « standards » uit het genre (de B-kant is van Otis Rush) het geval, zelfs misschien iets té. Of anders is het aan gebrekkige opnamemogelijkheden te wijten dat dit singeltje klingt als de Engelse R&B-groepen uit 1964. Complimentjes gaan vooral naar harmonicaspeler Thicklip Tom (een Hollander, dat had u al door) en gitarist Rudy Vermeeren. Zanger Gerald Rijlant heeft inderdaad « een bijzonder krachtig stemgeluid » zoals de persinfo het zo mooi omschrijft, maar ik vermoed dat hij beter tot zijn recht komt in de zaal. Bassist Stan Verfaillie en drummer René Van Aerschot doen hun werk, en zo hoort het ook. Live zal deze groep heus een verademing zijn tussen alle cold-, post- en new new wave-groepen in.

Referenties
Ronny De Schepper in De Rode Vaan nr.51 van 1981
The House Jivers, Frieslandstraat 4, bus 166, 2710 Hoboken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.