Het is niet eerlijk. Ik heb reeds drie elpees na elkaar gezegd dat ik niet van Machiavel hou en ik krijg er nóg steeds toegezonden !

Over de eerste twee elpees kan ik geen oordeel vellen omdat ik ze nooit heb gehoord, maar nadat de derde (“Mechanical Moonbeams”) zwaar beladen was met een achterhaalde Deep Purple-sound uit de late jaren zestig en ze op de vierde (“Urban games”) hadden ontdekt dat ondertussen iedereen op reggae was overgeschakeld, gingen ze met “New Lines” weer een andere (hardere) toer op. “Een groep heeft het recht steeds iets nieuws te brengen,” aldus een Machiavellist tijdens een interview op RTL, en dat is juist, maar bij Machiavel lijkt het ons te zeer een krampachtig zoeken naar een eigen sound.
En als er dan nog eens iets veranderd was ! De zanger die door een deskundige operatie plots een sopraantje was geworden b.v. Of de gitarist die zich ontpopt als een stijlvol harpist. Of nog beter : de drummer die Dixan-trommels wil ruilen met Jan Theys. Maar neen, de enige Walen die van muziek kunnen leven mochten gewoon de plas oversteken. Net alsof de Amerikanen mirakels kunnen verrichten ! Fluks de steven gewend naar Lourdes ?

Referenties
Ronny De Schepper in De Rode Vaan nr.51 van 1981
Machiavel, Break out, EMI 1A06464540

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.