In 1963 werd door o.m. Claude Coppens, Lucien Goethals en Karel Goeyvaerts de Spectra-groep opgericht om de hedendaagse muziek te propageren. Toen in 1993 deze illustere benaming opnieuw opdook als naam van een gelegenheidsensemble voor de Week van de Hedendaagse Muziek stonden de verwachtingen uiteraard hoog gespannen. Maar het was zo’n succes dat de groep, geleid door Philip Rathé (foto), doorging op z’n elan. Zo brachten zij onlangs een cd uit met hedendaagse kamermuziek van de genoemde componisten, maar ook van de jongere garde zoals Posman, Nuyts en Buckinx. Vanavond beperken ze zich om 20 uur in de Vooruit tot Karel Goeyvaerts, meer bepaald zijn suite « Zum Wassermann ». Om het programma te vervolledigen zijn er nog twee werken van Gyorgy Ligeti. – DSRG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.