Zeventig jaar geleden werd Henk Temming geboren, de zanger en toetsenist van Het Goede Doel, die samen met Henk Westbroek ook bijna alle songs van de groep heeft geschreven. Daarnaast schreef hij ook nog o.a. Tiet veur un pafke voor Henk Spaan en Harrie Vermeegen en Toveren voor Herman van Veen (foto Henriëtte van Gasteren via Wikipedia).

Joost Zweegers van Novastar in Humo van 27/1/2009: “In de jaren tachtig had je veel populaire Nederlandse groepen: Doe Maar, Toontje Lager, Frank Boeijen Groep, Het Goede Doel… Om één of andere reden sprak Het Goede Doel mij meer aan dan pakweg Doe Maar. Het Goede Doel was een duo: Henk Temming, een hele goeie, melodische popcomponist, en Henk Westbroek, de zanger die ook de cynische teksten schreef (*). Ik speelde toen nog altijd geen instrument, maar de nummers en composities op deze plaat (Tempo Doeloe) déden iets met me. (…) Door André Hazes ben ik beginnen te zingen. Het was me puur te doen om de melodie en de kleur van zijn stem. Hazes zelf heb ik twee keer geïnterviewd. En toen hij overleed, kreeg ik een telefoontje van EMI: ik was uitgenodigd op de begrafenis. Natuurlijk ben ik gegaan: een onvergetelijk dramatische, haast Napolitaanse plechtigheid was het.”

Ronny De Schepper

(*) Ik hoop dat hij niet hun grootste hit “België” bedoelt, want daar krijg ik de kriebels van. Een hulde aan België? “Waar het taaltje zo zacht is”? En welk taaltje zou dat dan wel zijn? Het “Belgisch”? Hij bedoelt uiteraard het Vlaams en het strafste is nog dat je het woord “België” in het nummer probleemloos door “Vlaanderen” kan vervangen. Zelfde scandering en alles!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.