Morgen zal het ook al 35 jaar geleden zijn dat de Amerikaanse zanger Lee Dorsey (foto MarxBros001 via Wikipedia) is gestorven op 61-jarige leeftijd.

Irvin Lee Dorsey werd geboren in New Orleans. Zijn stijl is dan ook de typische laidbacksound van die stad. Zo brak hij in 1961 door met “Ya ya”, dat vooral bekend werd in de twist-versie van Joey Dee & the Starlighters, maar het origineel heeft een heel ander ritme. Zijn grootste hit was wellicht “Workin’ in the coalmine”, dat nog in datzelfde jaar 1966 als duet werd opgenomen door Rod Stewart en P.P.Arnold, in een productie van Mick Jagger. Jagger was echter zo ontevreden over de opname (en met name over de inbreng van Rod Stewart, zie Tremlett p.73) dat hij met de opname verdwijnt en er wordt nooit meer iets van gehoord. Jaren later verschijnt op een low budget-CD wel het duet “Feel the fire” van P.P.Arnold en Rod Stewart (misschien was dit bedoeld voor de B-zijde?), zodat fans nog altijd hopen dat de opname toch nog eens ergens opduikt… Lee Dorsey zelf heeft er dus ook weinig aan gehad, al zal dat wel niet de reden geweest zijn dat hij reeds in 1969 de handdoek in de ring heeft gegooid.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.