Morgen zal het al 75 jaar geleden zijn dat in Ierland Raymond O’Sullivan werd geboren (foto Kevin O’Sullivan via Wikipedia), die in het begin van de jaren zeventig zijn naam veranderde in Gilbert O’Sullivan (naar de vermaarde operettecomponisten Gilbert & Sullivan) op aandringen van zijn manager Gordon Mills.

Zijn aanvankelijk armtierige imago (met bloempotkapsel, streepjesdas en 3/4-broek) daarentegen zou zijn eigen “vondst” zijn, zijn manager was er zelfs carrément tegen. Niet lang daarna zou hij zelfs een proces aanspannen tegen zijn manager. Hij won zijn proces en kreeg de rechten terug van zijn miljoenenverkopende nummers (Clair, Nothing rhymed, Alone again naturally, enz.). In de muziekindustrie is deze uitspraak een precedent geweest voor vele andere artiesten.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.