Morgen is het al 65 jaar geleden dat de Gentse actrice Martine Jonckheere werd geboren (foto YouTube).

In de jaren tachtig ben ik eens een avond met haar op de zwier geweest, eerst in de Vooruit, nadien in Studio Skoop, met nog een actrice erbij, waarvan ik me herinner dat ze Marijke heette: zou dat Marijke Pinoy – toen nog onbekend – kunnen zijn geweest? Hieruit is op z’n minst één leuke anekdote te puren, maar ze is helaas niet voor publicatie vatbaar. Overigens, een tiental jaren later kwam ik Martine nog eens tegen in zo een centrum waar bedrijven zich plegen terug te trekken “om te brainstormen”. Zij was daar uiteraard om andere (mij onbekende) redenen, maar het voornaamste is dat zij mij niet eens meer herkende. Ik vrees dat ze op die bewuste avond in de jaren tachtig wat te veel op had…

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.