Dertig jaar geleden maakte de Amerikaanse basketspeler Earvin “Magic” Johnson (toen 32) op een persconferentie bekend dat hij seropositief was en zou stoppen met basketballen. Hij zal echter wel nog tweemaal een comeback maken. Volgens Wikipedia gaf hij die persconferentie om het taboe rond hiv te doorbreken.

Destijds circuleerde er een cynische mop: een man ligt op zijn sterfbed en zijn kinderen vragen of hij nog een laatste wens heeft. Tot hun grote verbazing antwoordt de stervende: “Ik wou dat ik aids had!”

Consternatie natuurlijk! Hoe kun je zoiets zeggen!!!

Waarop de oude man: “Dan had ik nog tien jaar te leven!”

Welnu, zovele jaren later is die mop totaal achterhaald. Het is ondertussen best mogelijk gebleken om een waardevol leven te kunnen blijven leiden, ook als men aids heeft. Niet alleen Magic Johnson bewijst dat, maar ook b.v. Holly Johnson, de zanger van Frankie Goes to Hollywood…

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.