160 jaar geleden werd in het Canadese Ontario James Naismith geboren, de vader van het basketbal…

Toen hij werkzaam was als gymnastiekleraar op de YMCA International Training School in Springfield (Massachusetts), kreeg hij in de winter van 1891 van de schoolleiding opdracht een spel te verzinnen voor de scholieren, die vanwege de strenge winter niet aan buitensporten konden doen. Uiteindelijk bevestigde hij twee perzikmanden aan het balkon op ieder eind van de gymzaal en kwam met 13 regels voor het spel. Naismith vormde twee teams van vijf spelers, elk proberende een voetbal in de mand te mikken. Basket Ball, zoals het toen werd genoemd, was officieel uitgevonden. James Naismith stierf op 78-jarige leeftijd in 1939, drie jaar nadat zijn spel een officiële Olympische sport was geworden tijdens de Olympische Spelen in Berlijn. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.