Scott Moninger (AtlantaGeorgia20 oktober 1966) is een Amerikaans voormalig professioneel wielrenner. Hij reed in zijn carrière voor onder andere Navigators Cycling TeamMercury Cycling TeamHealth Net Pro Cycling Team en BMC Racing Team. Hij won onder andere de Herald Sun Tour, de Ronde van de Gila, de Boulder Stage Race en de Ronde van Utah. Daarnaast haalde hij enkele jaren achter elkaar het podium in de Ronde van Beauce.

Moninger heeft ruim 275 wedstrijden op zijn naam staan en is daarmee de Amerikaanse wielrenner met de meeste overwinningen. In november 2002 werd bekendgemaakt dat hij voor een jaar was geschorst vanwege het gebruik van doping. Hij was betrapt op verboden middelen na de Saturn Cycling Classic in augustus dat jaar. Hierbij werden sporen ontdekt van 19-norandrosterone, de voorganger van nandrolon. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.