Het is vandaag al dertig jaar geleden dat de veel belovende wielrenner Dany Alaerts op een dramatische wijze om het leven is gekomen. Aangezien ikzelf nog maar pas enige tijd geleden aandacht aan hem heb besteed n.a.v. zijn overwinning in de Ronde van België voor amateurs, laat ik hier het woord aan zijn naamgenoot Danny van de website “Danny’s sportherinneringen“…

“Op maandag 7 oktober 1991 sloeg het noodlot toe. Tijdens de liefhebberswedstrijd in het Vlaams-Brabantse Haacht bleven op tweehonderd meter van de aankomst twee van de dertien koplopers in mekaar haken. De ongelukkige Alaerts ging over de gevallen renners heen en belandde tegen een mobilhome. De 23-jarige Rillenaar werd in kritieke toestand opgenomen in ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven. Dinsdagmiddag 8 oktober 1991, omstreeks 11u45’ overleed hij. In het ziekenhuis werd een schedelbreuk vastgesteld, die de hersenen had beschadigd. Een spoedoperatie kon niet meer baten.
Mario Liboton was getuige van het gebeuren: “In het kielzog van Mario Bouwens werd er bij de achtervolgers, met het oog op de spurt voor de tweede plaats, gemaneuvreerd voor de beste posities. Op een compleet regelmatige manier overigens. Het betrof een brede tweevaksbaan. Plaats genoeg dus. Toch zijn op een bepaald moment achter mij twee renners in mekaar gehaakt.”
Op zaterdag 12 oktober vond de begrafenis plaats in de Sint-Niklaaskerk van Rillaar. Duizenden stonden erop een laatste groet te brengen. Zowat alle BWB-prominenten, Eric De Vlaeminck, Raymond Impanis, Eddy Merckx, Freddy Helssen, samen met tientallen collega’s renners en massa’s vrienden uit gans Vlaanderen waren aanwezig. Het waren ontroerende momenten wanneer even na de middag de lijkkist, gedragen door de leden van de nationale amateurselectie onder begeleiding van clubgenoten van “Hand in hand Baal” de kerk verlieten. In een druilerig weer ging het naar Danny’s laatste rustplaats.”

10-dany-alaerts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.