Vandaag is het 65 jaar geleden dat op haar 45ste de Amerikaanse BABS ZAHARIAS is overleden. Zij was een van de eerste bekende sportvrouwen. Mildred Ella Didrikson, zoals ze eigenlijk heette, was een dochter van Noorse immigranten. Ze won twee gouden medailles op de Spelen in 1932 in atletieknummers, trouwde daarna met worstelaar George Zaharias en werd golfspeelster. Ze won 41 tornooien, waaronder driemaal de US Women’s Open.

Een gedachte over “Mildred Ella Didrikson (1911-1956)

  1. Was zij in haar jonge jaren geen slachtoffer van polio? Ik meen mij een film (zwart-wit en lang geleden op TV uitgezonden) over haar leven te herinneren waar ze als een soort revalidatie over de tuinhekjes van de buren sprong (hordenloop).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.