Vandaag 65 jaar geleden verloor Anderlecht in de eerste ronde van de Europese beker voor Landskampioenen bij Manchester United met… 10-0! Eerder had paars-wit ook thuis verloren, dit met 0-2. Het was de zwaarste nederlaag uit de Europese geschiedenis van Anderlecht.

Na de wedstrijd wou Jef Jurion dit kwijt: “Manchester speelde fantastisch, het veld was echt van de Engelsen. we werden haast letterlijk tegen onze eigen kooi gedrukt, we kwamen er niet uit. Gettemans liepen ze voorbij als een klein kind. Ik speelde rechtsbuiten en ben in heel die wedstrijd bijna niet aan de bal geweest. We waren onmenselijk zwak tegenover die ploeg.” (Die Gettemans is Pierre Gettemans, een verdediger.)
Op 6 februari 1958 zou het wonderelftal (“Busby’s Babes”) echter grotendeels uitgeroeid worden door een verschrikkelijke vliegtuigcrash.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.