Het is vandaag zestig jaar geleden dat tijdens de Italiaanse Grand Prix op het circuit van Monza de Ferrari 156 van de Duitse adellijke (graaf) formule 1-piloot Wolfgang von Trips in botsing kwam met de Lotus van Jim Clark. Bij het inrijden van de Parabolica vloog von Trips’ auto de tribune in. Behalve hijzelf kwamen ook vijftien toeschouwers om het leven. Op dat ogenblik stond hij, met nog twee races te gaan, aan de leiding in het WK met vier punten voorsprong op zijn ploegmaat Phil Hill. De wedstrijd ging gewoon door, Phil Hill won de race en werd wereldkampioen…

Von Trips nam vanaf 1956 deel aan 29 Grands Prix. Hij behaalde eenmaal de poleposition, won in 1961 twee races, te weten de Grote Prijzen van Nederland en Engeland, kwam in totaal zes keer op het podium, en verzamelde een totaal van 56 punten. Zijn dood is me als klein jongetje altijd bijgebleven, al kan ik me niet herinneren er ooit beelden van te hebben gezien.

3992496549_5a05e4bac6

Een gedachte over “Wolfgang von Trips (1928-1961)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.