« Het scherzo in de symfonie » is ongetwijfeld, gezien het late uur, voornamelijk voor « kenners » bedoeld en daardoor ook een beetje moeilijk om volgen, maar toch heeft de eerste aflevering (9-9-86) van deze driedelige reeks ons kunnen boeien en hebben we er ondanks alles ook wat van opgestoken.

We blijven echter nog steeds met de aloude kater zitten : het wiskundig uiteenrafelen van de muziekpartituur bewijst wel hoezeer hier een genie aan het werk was, maar onder- en bovenliggende melodieën, kontrastwerkingen, spiegelbeelden of subtiele variaties kunnen wiskundig perfect kloppen maar toch tot vreselijk vervelende muziek leiden. Het échte genie hoor je dan ook maar als de commentatoren zwijgen terwijl de strijkers strijken en de blazers blazen… (RDS in De Rode Vaan nr.38 van 1986)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.