Vandaag is het 55 jaar geleden dat de beloftevolle Italiaanse prof Raffaele Marcoli om het leven is gekomen in een verkeersongeval. Zoals gewoonlijk wordt niet gepreciseerd wat er juist is gebeurd, zodat ik niet weet of ik hem moet opnemen in mijn lijst van (op de fiets) verongelukte wielrenners of niet. Nochtans werd zijn dood vorige maand nog herdacht met een toeristentocht, georganiseerd door zijn vriend Antonio Bailetti. Er bestaat een webpagina van, maar met mijn zeer beperkte kennis van het Italiaans kan ik ook daar niet uit opmaken of hij werd aangereden. Op nog een andere pagina trof ik bovenstaande foto aan die genomen werd op 1 april 1962 toen Marcoli de trofee Pagnini had gewonnen. Toen was hij nog amateur, maar in zijn korte profcarrière is hij erin geslaagd niet minder dan vier Giro-ritten te winnen, het was dus echt toch wel een grote belofte!

Ronny De Schepper

2 gedachtes over “Raffaele Marcoli (1940-1966)

  1. Dag Ronny, heb het even door Google translate gehaald: Raffaele Marcoli zal worden herinnerd in zijn Turbigo zaterdag 23 juli , vijftig jaar na zijn tragische dood , samen met de vriendin in een auto-ongeluk in Feriolo , op de snelweg van Sempione in augustus 1966 – lijkt dus los te staan van de wielersport, hoeft niet in de tragische lijst.
    Een groot compliment voor al jouw artikelen, uiterst leerzaam en vermakelijk, een dagelijkse portie vitamines voor de geest.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.