Jan Meersman, de snelle spurter uit Temse, viert vandaag zijn 75ste verjaardag.

Het is eigenlijk wel verwonderlijk dat mijn fotograferende vriend Erik Westerlinck geen foto’s heeft van Jan Meersman, aangezien we hem destijds toch meerdere malen aan het werk hebben gezien, vooral bij de liefhebbers.
Gelukkig er is Jan zelf die bovenstaande foto op de Wielersite heeft geplaatst, want de andere foto’s daar zijn afkomstig uit kranten en bijgevolg van heel slechte kwaliteit.
Naar Jans eigen onderschrift is deze foto genomen in 1966 in het Sportpaleis van Antwerpen, waar Jan wordt gehuldigd als winnaar van de finale van de medaillekoersen, die het voorprogramma van de zesdaagse vormden.
Op de Wielersite leer ik ook dat Jan op piste zelfs ooit heeft deelgenomen aan het Belgisch kampioenschap zuivere snelheid. In 1965 werd hij in Rocourt derde achter Roland Van Vlierberghe en Roger Vandenbergh, twee namen die mij niet echt veel zeggen, moet ik toegeven.
Jan schrijft ook nog op die pagina dat hij “in 1964 23 overwinningen behaalde op 71 gestarte wedstrijden, bij wat men toen juniors noemde. Na zware valpartijen en paar maand prof, gestopt eind 1968.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.