Karel Steylaerts (foto YouTube) studeerde bij Carlo Schmitz aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel. Daarna vervolmaakte hij zich bij Maria Kliegel aan de Hochschule für Musik te Keulen en deed orkestervaring op onder leiding van befaamde dirigenten als Claudio Abbado, Antal Dorati en Leonard Bernstein.

In 1990 werd hij Tenuto-laureaat. Datzelfde jaar richtte hij samen met violist Peter Despiegelaere en pianist Jan Vermeulen het inmiddels tot Tröndlin Trio omgedoopte Fortepianotrio Florestan op. In 2000 werd hun opname met Haydn-trio’s door de medewerkers van Klara (“Vuurproef”) tot beste Belgische en tweede beste internationale productie uitgeroepen! Datzelfde jaar creëerde hij met de Filharmonie het celloconcerto “Canti” van Fréderic Devreese. Voor het label Phaedra nam hij samen met Piet Kuijken het integraal werk voor cello en piano van Joseph Jongen op. Daarnaast trad hij ook op samen met Raymond van het Groenewoud. Daar was hij zo enthousiast dat hij erop stond om zelfs op “Meisjes” mee te spelen, maar Raymond zelf vond dat toch niet echt passen.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.