Vic De Wachter, de acteur uit Bonheiden, viert vandaag zijn zeventigste verjaardag.

Vic De Wachter was verbonden aan Arca (b.v. De broek en Het gebroed onder de maan in 1987 en Nachtasiel in 1988), Blauwe Maandag Compagnie (b.v. Losing time in 1990, Wilde Lea in 1991, Boste in 1992, Juffrouw Tania in 1994 en Faeces in 1995) en Het Toneelhuis in stukken als Zomergasten, Meneer Paul, Ten Oorlog, Franciska, Oom Vanja, Mefisto for ever, AtropaWolfskers en Omhelzingen van Toneelgroep De Verrukking in 2011.
In 1990 ontving hij in Nederland de VSCD Arlecchino prijs voor zijn rol als Basov in Zomergasten.
Op televisie had hij onder meer een hoofdrol in het TV-spel van Zdenek Kraus naar Michel De Ghelderode over de « dissidente » schilder-monnik Huigen Van der Goes (17-2-1982) en in de series Windkracht 10, Niet voor publicatie (1991-95, als (ex-)echtgenoot van Nora Tilley, eveneens uit Bonheiden,  De put uit 1994 en Het goddelijke monster uit 2011. Sinds 2001 is Vic De Wachter ook de vaste verteller in de afleveringen en films van Studio 100-productie Piet Piraat.
Sinds 1982 heeft hij een relatie met actrice Gilda De Bal, waarmee hij o.a. te zien was in het stuk Passies in de KVS. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.