De Franse contratenor Gérard Lesne viert vandaag zijn 65ste verjaardag.

Gérard Lesne is oorspronkelijk afkomstig uit de popmuziek. In het begin van de jaren zeventig had hij een akoestische groep, waarbij zijn zus Brigitte (die nu middeleeuwse muziek speelt) fluitiste was. Op het einde van de jaren zeventig is hij dan overgeschakeld op jazzrock, maar ook dat werd niets. In 1995, toen hij al bekend was als contratenor, heeft hij nog eens een pop-CD uitgebracht, “Mad Lesne”, maar bij mijn weten bleef deze helemaal onopgemerkt. Het was overigens “onze” Zeger Vandersteene die hem in contact heeft gebracht met René Clemencic van het oude muziek-ensemble The Clemencic Consort. Ondertussen heeft Gérard Lesne meer dan zeventig opnames gemaakt, meestal van oude muziek (inclusief barok), maar toch ook b.v. van de “Carmina Burana” van Carl Orff.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.