Het is vandaag 75 jaar geleden dat de Italiaan Giulio Bresci “la Ronde de France” wint, een organisatie van het communistische dagblad Ce Soir. Deze maken dan ook kans om in de toekomst de Tour te mogen organiseren door het collaboreren van Jacques Goddet, maar Emilien Amaury komt hem ter hulp: tijdens de oorlog werkte deze wel voor de regering van Vichy maar als infiltrant van la Résistance. Dit doet de UCI naar hem overhellen. Zijn “Parisien Libéré” wordt wel voor 50% mede-aandeelhouder samen met “L’Equipe” (de heropgerichte collaborerende L’Auto).

De Toscaan Giulio Bresci van zijn kant was een compleet renner, bekwaam om op elk terrein te winnen. Hij heeft dan ook heel wat belangrijke ereplaatsen behaald in de eindklassering van de Giro d’Italia: 1946: 6° – 1947: 3° – 1948: 6° – 1949: 7° – 1950: 9° – 1951: 13°. Daarnaast behaalde hij ook een schitterende tweede plaats in de Ronde van Zwitserland in 1947 en 1948 (zie foto), naast een zilveren medaille in de Ronde van Catalonië. Op het einde van zijn carrière heeft Bresci ook geprobeerd om de “echte” Tour de France te rijden, weliswaar als helper, maar zonder veel succes.

Antonio Giancane op de Wielersite

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.