Vandaag is het 35 jaar geleden dat in de BRT-serie « Mijn grote liefde heet muziek » plaats werd ingeruimd voor Gaby Lang. Ongetwijfeld zegt u nu: Gaby wie? En nochtans de mevrouw in kwestie was tien jaar geleden nog altijd actief en had dus een site om (tegen betaling) haar songs te downloaden of om naar filmpjes te kijken. Helaas (?) vind ik deze site nu niet meer terug. Wat zou er ondertussen gebeurd zijn?

Gaby Lang is geen artiestennaam voor Gaby De Lange of zoiets, neen, Gaby Lang is geboren en getogen in de VS en toen ze daar als zangeres niet aan de bak kwam (wegens te hoog aanbod op de vrije markt) is ze naar Europa uitgezwermd, alwaar ze nu sedert drie, vier jaar in België is gevestigd. Lang genoeg blijkbaar om haar reeds als « Vlaamse artieste » te adopteren en haar een plaatsje te geven in de reeks « Mijn grote liefde heet muziek » (16-6-86). Het lieve kind heeft — ondanks een woordje Nederlands dat ze er nadrukkelijk mocht tussenschuiven in tegenstelling met de andere artiesten uit deze reeks — echter evenveel affiniteiten met dit land, dit volk
en zijn leiders als Cowboy Ronny himself. Dat bleek uit haar muziek, haar bindteksten (die niet werden vertaald), haar verkleedpartijen, ja zelfs haar begeleidingsgroep die ook al voor de helft uit gastarbeiders bestond. Als men een kruistocht wil ondernemen tegen de Amerikaanse cultuur, zal mooie Gaby weliswaar niet het eerste doelwit zijn, maar haar een live-show op een gouden schaaltje aanbieden, lijkt ons toch ook wat overdreven. Overigens : live ? Alweer bleek er op het eind stevig te worden geplaybackt. (De Rode Vaan nr.19 van 1986)

2 gedachtes over “35 jaar geleden: Gaby Lang in “Mijn grote liefde heet muziek”

  1. Hallo, ik was met Gaby in een programma voor oud jaar waar ik een solo deed. Graag zo ik die nogmaals zien? Waar kan ik het archief vinden?
    Kurt Goossens

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.