Het is vandaag 65 jaar geleden dat Elvis Presley op televisie was te zien in de Milton Berle Show.

Al was dit niet zijn eerste televisie-optreden (dat was in de show van de Dorsey-broertjes), dan had dit optreden toch grote gevolgen. Het gaat er namelijk over dat Elvis heupschuddend in beeld kwam en dat zou gevolgen hebben voor later:  na dit optreden werd namelijk een richtlijn uitgevaardigd dat het onderlijf van Elvis (zijn pelvis dus) het beeldscherm niet mocht halen. Bij Berle had hij b.v. nog ongecompliceerd “Hound dog” gezongen,  maar de volgende keer (bij Ed Sullivan?) moest hij dat dan doen tegen een wat komisch kijkende dashond met een hoed op zijn kop.

De componisten Jerry Leiber en Mike Stoller zijn overigens niet tevreden met het feit dat Elvis (ongewild?) de tekst heeft gewijzigd. In de originele versie van Big Mama Thornton gaat het over een prostituée die haar pooier aan de deur smijt en ze zegt dan ook: “You can wag your tail but I ain’t gonna feed you no more” (*). Elvis had het nummer echter in Las Vegas leren kennen, waar Freddie Bell & the Bell Boys zongen: “You ain’t never caught a rabbit and you ain’t no friend of mine” en hij nam dit, naar het schijnt ter goeder trouw, over…

Ronny De Schepper

(*) Etta James zingt het nog anders: “You ain’t nothing but a hound dog snooping my door” en daarbij is haar “deur” blijkbaar de deur die opengaat in “Gelukkig zijn” van Ann Christy, althans toch als we het gebaar dat ze daarbij maakte goed interpreteren (zoals Kurt Van Eeghem dat ooit eens heeft geparodieerd)…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.