De Spaanse gewezen profrenner David Cañada is vijf jaar geleden tijdens een wedstrijd voor wielertoeristen om het leven gekomen. Een wedstrijd in Huesca werd de 41-jarige Cañada fataal, nadat hij in aanrijding was gekomen met een andere deelnemer.

De in Zaragoza geboren Cañada werd prof in 1996 bij ONCE, maar het duurde tot 2000 eer hij resultaten begon te rijden. Hij won de Omloop van de Sarthe en de Ronde van Murcia, alsmede respectievelijk één en twee etappes, en hij reed ook een goede Ronde van Frankrijk. Cañada was een typische ‘ONCE-renner’, die een goede tijdrit combineerde met behoorlijk meekunnen in de bergen. Toch verruilde hij zijn ploeg het volgende seizoen voor Mapei. Hier bleef hij drie jaar rijden, ook toen de ploeg QuickStep ging heten, maar zonder al te veel succes: op een derde plaats in de Ronde van Luxemburg en een vierde plaats in de Ronde van Nederland na, reed Cañada weinig opvallende resultaten. In 2004 tekende hij voor vier jaar bij Saunier Duval, waarvoor hij in 2006 de ProTour-wedstrijd Ronde van Catalonië won.
In 2007 (foto uit de Ronde van Romandië door Ludovic Péron) werd bij hem huidkanker geconstateerd waar hij voor werd behandeld. In 2008 toen hij voor Team Slipstream reed, werden enkele klieren aan de linker oksel weggenomen. Hij kwam in 2009 nog terug bij Fuji-Servetto, maar behaalde geen opmerkelijke resultaten meer en hield er dan maar mee op, al bleef hij dus in zijn vrije tijd wel fietsen, wat hem uiteindelijk het leven zou kosten… (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.