De schrijfster van Wij nemen het heft in handen is Yasmien Naciri, een jonge ondernemende moslima die ook een column schrijft in De Morgen. Zij geeft in dit boekje haar mening op de diverse samenleving waarin we leven. Yasmien Naciri staat bekend om haar vrijwilligerswerk, waarover ze ook schrijft, zij spreek graag over ‘bottom-up-initiatieven’. Ze bespreekt verschillende thema’s zoals armoede, diversiteit op de werkvloer en ze besteedt veel aandacht aan het onderwijs. Verder richt ze haar aandacht op verschillende aspecten van de diverse samenleving.

Opvallend is wel dat ze blijft steken in algemeenheden, dat ze zelden concreet wordt. Er staan zinsneden in als ‘uit onderzoek blijkt dat…’ maar over welk concreet onderzoek dat gaat (waar, door wie, wanneer) komen we niet te weten. Haar meningen zijn vaak spijkers met koppen, algemeenheden waarmee iedere redelijke burger het eens kan zijn. Zelden valt er een echt originele mening te lezen. Het goed bedoelde boekje is door de lay-out opgeblazen tot meer dan 140 bladzijden, maar kan je gemakkelijk op een paar uur uitlezen.

Fons Mariën, 28/06/2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.