Vandaag is het ook al tien jaar geleden dat de Ierse wielrenner Bobby Power is overleden.

Hij is bijna uitsluitend bekend van de Milk Ras (de Ronde van Ierland, zeg maar), die hij zowaar heeft betwist tussen 1975 en 1992! Daarbij won hij zes etappes, o.a. in 1982, waaruit beide foto’s komen. Op onderstaande foto kan men zien dat hij op een bepaald moment ook leider was in de race, op bovenstaande foto staat hij in het midden naast zijn ploegmakkers uit Tipperary (Anthony O’Gorman, T.J. Carey, zijn broer Larry en Vincent Kelly). Zijn beste plaats in het eindklassement was tweede in 1978 achter Seamus Kennedy.
Hij heeft ook heel even op het vasteland gekoerst. Met name in 1976 was hij in Marseille tweede in de Grand Prix de l’Humanité na de Litouwer Algirdas Mockus en vóór de latere Franse beroepsrenner Jean-Pierre Boulard.

Ronny De Schepper

49 bobby power

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.