Raar, maar waar: de Omloop Het Nieuwsblad is uitgedraaid op een massasprint. De 26-jarige Italiaan Davide Ballerini (foto Jérémy Günther Heinz Jähnick via Wikipedia) was na een bandbreuk van Alexander Kristoff afgetekend de sterkste in de straten van Ninove. Hij bezorgde Deceuninck-Quick Step de eerste zege dit seizoen op Vlaamse bodem. “Het team geloofde van bij de start in mij”, sprak de Italiaan. Zo werd ook een te vroege solovlucht van Julian Alaphilippe als een afleidingsmaneuver uitgelegd. De onbekende Engelsman Jake Stewart kwam op het eind nog sterk opzetten, Sep Vanmarcke finishte als derde. (Sporza)

In 2012 werd Davide Ballerini (Cantù21 september 1994) derde op het Europese kampioenschap op de weg voor junioren achter Alexander Wachter en Anthony Turgis,. Eerder dat jaar was hij al zesde geworden in de Trofeo Città di Loano.

In 2014, zijn tweede seizoen bij Team Idea, won Ballerini de laatste etappe van de An Post Rás. In de Koers van de Olympische Solidariteit wist hij in drie van de vijf etappes bij de beste vier renners te eindigen, wat hem de derde plaats in het eindklassement opleverde. Het jongerenklassement schreef hij wel op zijn naam. Aan het eind van 2016 kreeg hij, vanwege goede resultaten in onder meer de ZLM Tour en de Ronde van Opper-Oostenrijk, een stagecontract aangeboden bij Tinkoff. Bij deze ploeg reed hij onder meer Milaan-Turijn en de Ronde van Piemonte. In oktober nam hij deel aan de Piccolo Ronde van Lombardije, waarin hij zevende werd.

In 2017 werd Ballerini prof bij Androni Giocattoli-Sidermec. In de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico trok Ballerini, samen met vijf anderen, ten aanval. Onderweg verzamelde de Italiaan voldoende punten om de eerste bergtrui uitgereikt te krijgen. De leiding in het bergklassement moest hij na de vierde etappe afstaan aan Nairo Quintana, maar twee dagen later wist hij de groene leiderstrui te heroveren. In de laatste etappe, een individuele tijdrit, werden geen bergpunten meer vergeven, waardoor Ballerini zich eindwinnaar mocht noemen.

In 2018 won hij de proloog van de Sibiu Cycling Tour, de Memorial Marco Pantani en de Trofeo Matteotti. In 2019 ging hij naar Astana en voor deze ploeg won hij het bergklassement van de Ronde van Californië. Hij was ook winnaar van de wegwedstrijd op de Europese Spelen. (Wikipedia)

In een warrige sprint slalomde Davide Ballerini tussen zijn concurrenten naar de zege in de slotrit van de Ronde van Polen 2020. De Italiaan van Deceuninck-Quick Step was sneller dan Pascal Ackermann en Alberto Daniese. Met ook nog de eindoverwinning van Evenepoel, eindigde de Ronde van Polen dan toch nog met een positieve noot voor Deceuninck-Quick-Step. Zeker nu ploegdokter Vanmol ook goed nieuws had over de toestand van Fabio Jakobsen.

Het volgende seizoen heeft Ballerini na de openingsetappe ook de tweede etappe in de Tour de la Provence gewonnen. Het waren de eerste overwinningen voor Deceuninck–Quick.Step van het seizoen. (Sporza)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.