Bij de docuserie BDW (op één) zit men al aan de tweede aflevering, maar pas nu ben ik toch eens op het internet gaan kijken, want ik had al horen waaien dat er veel kritiek op kwam, uiteraard uit de hoek van de politiek correcten (Humo, Knack, De Standaard, De Morgen…). Dus al die recensies leg ik naast me neer. En Moviepulp bood deze keer helaas geen uitkomst. In Het Laatste Nieuws vind ik een interview met de maker Petra De Pauw, maar dat is helaas alleen maar voor abonnees. Toch neem ik de inleiding over…

Nee, Petra De Pauw (41) is niet louter de vrouw van Herman ‘Marcske’ Verbruggen. Voor de Eén-documentairereeks ‘BDW’, volgde ze politicus Bart De Wever een jaar lang. Te weinig kritische noten, klinkt het in sommige middens. Maar Petra wilde naar eigen zeggen vooral de mens portretteren.

Het Nieuwsblad publiceert wel een heuse recensie, maar ook die is enkel voor abonnees. Dus ook hier moet ik met tot de inleiding beperken:

Niet alleen de politicus, maar ook de mens Bart De Wever. Die wou maakster Petra De Pauw laten zien in ‘BDW’, een driedelige documentaire waarvan de eerste aflevering woensdag op Eén werd uitgezonden. Is ze daarin geslaagd? Onze politiek journalist Matthias Vanderaspoilden vindt van wel, al kan je je de vraag stellen of er na al die jaren aan de top nog veel verschil is tussen de mens en de politicus De Wever.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.