Zelfde systeem. En alweer van Moviepulp, want de naam van die site bevalt me wel. Voor de diehards: op het internet zijn er ook recensies te vinden van Humo en Het Nieuwsblad (en wellicht nog andere kranten of weekbladen).

Als er één ding is dat mijn liefde voor de hitserie Lost verklaart, dan is het karaktertekening wel. Zelden ging een serie zo diep in op de verschillende personages gedurende zes seizoenen, maar daar brengt het Vlaamse Albatros nu verandering in. We krijgen immers de levens met zijn emotionele hoogtes & laagtes van de verschillende personages die deelnemen aan het afslankingskamp te zien en dat smaakt naar meer. (Na het zien van amper één aflevering neem ik toch aan dat de auteur hiermee bedoelt dat in elke aflevering één personage centraal staat. In de eerste aflevering was dat de Franstalige Didier uit Temse. Ik geef het toe: onmogelijk is het niet, maar het is toch eigenaardig. Kreeg men geen twaalf Vlaamse dikkertjes tesamen, zodat er ook beneden de taalgrens en boven de Moerdijk diende te worden gevist, of wat?)

Dat zit dus al goed op het vlak van originaliteit. Ook de typische elementen van tragikomedie die we kennen in het werk van schrijvers, regisseurs & producenten Willem Wallyn & Gilles Coulier komen met Albatros terug, wat met andere woorden betekent dat de humor in de dialogen opnieuw van topniveau is voor een Vlaamse productie en het sarcasme hoogtij viert. Ook het beeldwerk door debutant Wannes Destoop zijn on point in de prachtige landschappen van den Belgischen Ardeche. De charisma van de verschillende personages laat weliswaar wat te wensen over in een scenario dat toch een tijdje nergens dreigt naartoe gaan. Tot slot is de muziek van Sonhouse om van weg te dromen in Albatros. (Die is me eerlijk gezegd niet opgevallen, maar de laatste tijd is dat een goed teken, want vaak is de muziek te opdringerig aanwezig.)

Een gedachte over “Hebjetgezien? (145): Albatros

  1. De eerste aflevering lijkt me veelbelovend. Sterke acteerprestaties. Dankzij uiteraard de acteurs maar ook het scenario, de acteursregie, de dialogen… Het lijkt dat de thematiek zeer genuanceerd zal behandeld worden, afwachten maar.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.