Het is vandaag al dertig jaar geleden dat de Italiaanse actrice Silvana Mangano in Madrid aan kanker is overleden…

Deze ex-Miss Rome die daarna aan de kost kwam als model, had reeds tal van figurantenrolletjes vertolkt, toen ze in 1949 plotseling wereldberoemd werd door haar verschijning in zwarte kousen en een met modder bespat short in “Riso amaro” (“Bittere rijst”) van Giuseppe de Santis (foto). Niet alleen vernieuwde zij hiermee het beeld van de Italiaanse erotiek, zij vestigde tevens de aandacht op zich van producer Dino de Laurentiis die haar tot vrouw nam. Mede omdat zij als glamour-ster toch overschaduwd werd door Sophia Loren en Gina Lollobrigida, stuurde hij haar in de richting van de “ernstige” film (Pasolini, Visconti, de Sica…).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.