Leonardo Jimenez (“Flaco” betekent “mager”) werd geboren in San Antonio. Hij is dus een duidelijk voorbeeld van een Tejano-muzikant uit het grensgebied van Texas en Mexico. Hij is vooral vaardig op de knopaccordeon.

De vader van Flaco, Santiago Jimenez Sr., waarmee Flaco al samen speelde op zevenjarige leeftijd, was één van de ontdekkers van de conjunto of norteno muziek. Door het toelaten van allerlei andere muziekstijlen is de benaming nu Tex-Mex muziek.
Met de groep Los Caporales speelde Flaco lange jaren in de omgeving van San Antonio en hij nam al grammofoonplaatjes op toen hij nog maar vijftien jaar was.
In 1960 trad hij enkele jaren op met Doug Sahm (beter bekend van Sir Douglas Quintet). Daarna ging Flaco naar New York en speelde daar met Dr. John, David Linsey, Peter Rowan, Ry Cooder en met Bob Dylan.
Ry Cooder hielp hem aan een bredere bekendheid waardoor Flaco geregeld buitenlandse tournees maakte en een graag geziene medewerker is bij opnames van andere muzikanten. Samen met Freddy Fender en Doug Sahm (overleden in 1999) speelde hij in de superband Texas Tornados (inmiddels opgeheven) en in 1996 kregen zij een Grammy in de categorie Best Tejano Performance. In 1986 won Flaco een Grammy Award met een lied van zijn vader Ay Te Dejo En San Antonio.
Flaco speelde ook met Los Super Seven samen met David Hildago en Cesar Rosas (Los Lobos), Joe Elly, Ruben Ramos en Rick Trevino.
In 1989 maakte hij een tournee door Nederland met de Limburgse band Rowwen Heze. Één van zijn laatste CD’s is Squeeze Box King. (Met dank aan Wikipedia voor de kapstok)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.