Het is al dertig jaar geleden dat een aantal leden van de Vlaamse televisiepers met hun Nederlandse confraters van de omroepzuilen een bezoek brachten aan de Sovjetunie.

Op zaterdag 10 december 1988 om 10.25u vertrokken we naar de Sovjet-Unie op de luchthaven van Zaventem. Deelnemers: Albert Mons (EO), Thomas Notermans (VARA), Louis Smit (NCRV), Ben Spekman (KRO), Jan Henk Vinkers en Lisette Wouters (NOS), Robert Briel (Veronica), Erwin van ’t Land (IKON), Dick Versteegh, Anja van den Akker en haar man Erik Vink (Brabant Pers), Jurjen De Jong en zijn vrouw Marie-Louise Verheyden, Ginny Mutsaers (VPRO), Ferrie Eiselin (Trouw), Lode en Maggie De Pooter (RV), Mieleke en Marie-Thérèse Janssens (GVA), Roland en Roger Rentmeesters (Zie), Toni Smeulders (Zondagsblad), Dirk Musschoot (Het Volk), Herman Van Dijck (GVA), Jaak Smeets (Het Belang van Limburg), Huib en Hilde De Jonghe (De Standaard), Fons Mariën (BRT-persdienst), Rita Jaenen & Wilfried Bertels (omroep Limburg), onafhankelijk filmer Jan Hintjens samen met zijn vrouw Carine en zijn schoonmoeder Els Noorten (uit Hingene) en Ingrid Heenen (uit Temse), Piet De Moor (Knack), begeleider wijlen prof.Hugo Benoy (hij zal in 2006 overlijden) en tolk Walter Matthijsses.
Om 16u (twee uur tijdsverschil niet meegerekend) kwamen we aan in hotel Pribaltiiskaia in Leningrad.

2 gedachtes over “Dertig jaar geleden: bezoek aan de Sovjetunie

 1. Beste mijnheer De Schepper,

  Ik ben op zoek naar de contactgegevens van Toni Smeulders.
  Online is er erg weinig over haar te vinden. Doordat u haar een paar keer vermeldt in uw stukken, hoop ik dat u mij verder kunt helpen.

  Wanneer u me antwoordt, kunt u dit aub via mijn e-mailadres doen? Dan kan ik u wat extra uitleg geven.

  Alvast bedankt.

  Vriendelijke groeten,

  Hanneke

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb deze mevrouw persoonlijk geantwoord maar helaas moest dat antwoord negatief zijn. Ook gemeenschappelijke vrienden van vroeger hebben het contact met Toni verloren. Daarom laat ik deze reactie hier toch staan omdat misschien iemand anders (Toni zelf?) hierop alsnog kan reageren.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.