Klarinettist Eddy Vanoosthuyse heeft de Torenwachtersprijs 2013 gekregen, een initiatief van de Dr.J.Goossenaertskring uit Gentbrugge-Ledeberg. Vanoosthuyse kreeg het bronzen beeld uit handen van gouverneur Jan Briers (berichtgeving mvp; foto dvh).

Jan Briers citeerde in zijn speech Hans Zimmer, componist van onder meer de muziek voor ‘The Lion King’ en ‘Gladiator’: ‘Eddy is worldclass’, zei Zimmer. Zimmer heeft Eddy Vanoosthuyse leren kennen als hij met de Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé filmmuziek speelt, maar ikzelf ken Eddy nog van in de tijd dat hij bij het orkest van de Opera voor Vlaanderen speelde (zie onderstaande foto). Toen ging ik tijdens de pauze en na afloop van de opvoering meestal naar café Butterfly, recht tegenover het operagebouw, omdat veel mensen van het orkest daar toen een pint kwamen drinken. Naast Eddy waren dat o.a. Ingrid Van Lancker, Maria Slawkowska en Ivan Dudal.

27 eddy vanoosthuyse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.