Er is ook nog een leukere tweeling die vandaag verjaart: Paul en Barry Ryan. Helaas is het alleen Barry (links) die zijn zeventigste verjaardag zal vieren, want Paul is reeds in 1992 overleden aan kanker.

Hij was ook de eerste die er de brui aan gaf als “performer”, maar hij zou nog een belangrijke rol vervullen in het leven van zijn broer, want hij is immers de auteur van het wonderbaarlijke “Eloise”, dat terecht nog in de hoogste regionen prijkt van tal van “hitparades aller tijden”. Hij is ook de auteur van “I will drink the wine” van Frank Sinatra. De naam Ryan is afkomstig van hun moeder Marion, die zelf ook in de hitlijsten geraakte in 1958 met “Love me forever”, want eigenlijk heetten ze Sapherson, inderdaad een naam die niet erg geschikt is om naam te maken in de “showbizz”. In 1965 hebben zij als duo hun grootste hit met “Don’t bring me your heartaches”, een Les Reed-productie, die helemaal thuishoort in het genre van zingende duo’s als Peter and Gordon, The Righteous Brothers of The Walker Brothers (akkoord, deze laatsten waren met drie, maar drummer Gary zong nauwelijks).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.