Het wielerpeloton heeft opnieuw een jonge renner verloren. Jimmy Duquennoy, een renner van 23 uit Doornik, is onverwacht overleden. Hij zou thuis gestorven zijn na een hartfalen. Duquennoy reed voor WB Aqua Protect Veranclassic.

De wielerwereld ontdekte Duquennoy tijdens Parijs-Roubaix. De renner van WB Aqua Protect Veranclassic glipte bij zijn eerste deelname meteen mee in de vroege vlucht. Zijn erelijst bij de profs was nog leeg. Dit seizoen was zijn beste uitslag een 10e plaats in Dwars door West-Vlaanderen.
“Woensdag na de Münsterland Giro is het hele team samen naar België gereisd”, vertelde sportief directeur Frédéric Amorison aan RTBF. “Alles ging goed met hem. Dit is verschrikkelijk nieuws.”
De 23-jarige Duquennoy overleed thuis in zijn zetel na een hartfalen. De hulpdiensten konden hem niet meer redden. “Zijn testen voor het seizoen vertoonden nochtans geen enkele abnormaliteit.” Na dit seizoen zou zijn contract bij WB Aqua Protect Veranclassic niet verlengd worden. “Maar hij had zin in zijn nieuw leven. Hij wou bij een amateurploeg in Frankrijk gaan rijden.”
“Het was een heel joviale, open en vriendelijke jongeman”, rouwt zijn ploeg op Facebook. “Het hele team leeft mee met zijn familie en vrienden.” (Sporza)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.