De Engelse acteur Malcolm McDowell wordt vandaag al 75 jaar. Nochtans zal hij in onze herinnering nog altijd blijven voortleven als de rebel uit “Clockwork Orange” (bovenstaande foto). “Evenals Richard III bij Shakespeare is Alex afstotelijk door wat hij doet maar op een perverse manier aantrekkelijk omwille van zijn briljante humor, energie en duivelse fantasie.” (Knack).

25 Malcolm McDowellIkzelf had hem daarvóór al ontdekt in “If” van Lindsay Anderson (nevenstaande foto). Later zag ik hem o.a. ook nog in “Figures in a landscape” van Joseph Losey uit 1970, “Caligula” van Tinto Brass uit 1979 en “Il maestro” van Marion Hänsel uit 1990. In “Some Kind of Beautiful”, released in Canada with the title, “How to Make Love Like an Englishman”, and released in the UK with the title “Lessons in Love” (2014), Malcolm McDowell plays Pierce Brosnan’s father, even though McDowell is only ten years older than Brosnan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.